Design of a retention tube for the manufacture of an orange and carrot juice stabilized with xantana and CMC gum

 

Authors
Diaz, Gabriela; Espinosa, Iris; Tuy, Alberto; Villalaz, Estrella; Gardner, Lloyd; Rodriguez, Salvador
Format
Article
Status
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Description

This project is based on the use of food additives to improve the viscosity of a product and design a system for its production. Our product is a natural carrot and orange juice, to which Xantana gum and CMC are added as an additive, and then the pertinent calculations were made to be able to design the production system for it, specifically, the retention tube. In addition, we evaluated how these additives can improve the mixing of carrots and oranges, since the juice originally had two phases.
Este proyecto se basa en la utilización de aditivos alimentarios para mejorar la viscosidad de un producto y diseñar un sistema para la producción de este. Nuestro producto es un jugo natural de zanahoria y naranja, al cual se le añade goma xantana y carboximetil celulosa (CMC) como aditivo y luego se hicieron los cálculos pertinentes para poder diseñar el sistema de producción para el mismo, específicamente, el tubo de retención. Además, evaluamos cómo estos aditivos pueden mejorar el mezclado de la zanahoria y la naranja, ya que originalmente el jugo presenta dos fases.

Publication Year
2020
Language
spa
Topic
Repository
RI de Documento Digitales de Acceso Abierto de la UTP
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https://revistas.utp.ac.pa/index.php/ric/article/view/2618
https://ridda2.utp.ac.pa/handle/123456789/12180
Rights
openAccess
License
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/